Donnerstag, 13. Juli 2017

Yakupoğlu'nun Kemençesi sustu




Muhammed Yakupoğlu 52 yaşında hayata veda etti
Henuz 52 yaşında Almanya'da hayata veda eden Trabzon/ Tonyalı  kemençeci Muhammed Yakupoğlu yoğun katılımlı bir cenaze töreniyle memleketine uğurlandı. 

Yakupoğlu'nun  cenaze namazını, Almanya'nın Mülheim an der Ruhr kentindeki Ditib Merkez Fatih Cami'sinde İmam Hatip Lisesinden sınıf arkadaşı olan Süleyman Malkoçoğlu kıldırdı. Malkoçoğlu, Muhammed Yakupoğlu'nun yardımseverliğinden, kemençe aşkından bahsederek helallik istedi ve "İki elim kanda olsa da gelecektim ve Allah bana bu görevi yapmayı nasip etti" dedi.

BAYRAK VE TRABZONSPOR FORMASIYLA UĞURLANDI  

Dortmund Trabzonlular Derneği Başkanı Ramazan Kabataş, "Onunla olan dostluğumuz 1993 yıllarına dayanıyor. Hamm Türk Kültür Ocağının yöresel gecelerinden Trabzonlular Derneğinin kültürel gecelerine kadar hepsinde birlikteydik. Vatanının ve Trabzonspor'un aşığı idi. Biz de onu al bayrağımız ve Trabzonspor formasıyla uğurladık.


O BİR VATAN SEVDALISI EFSANEYDİ


Yakupoğlu'nun cenazesi memleketi Tonya'ya uğurlandı
Cenazeye katılan Duisburg Trabzonlular Derneği Başkanlarından Erdal Osmançelebioğlu, "Düzenlediğimiz tüm kültür egecelerinde sahne aldı. Hatta gece öncesi afişlerimizi alarak bölgesinde işyerlerini gezerek kendi elleriyle astı. Kültürümüzün yaşamasına ve yaşatılmasına önemli katkılar sağlamıştı. O gerçek bir efsaneydi. Trabzon ve vatan sevdalısıydı" dedi.

HEM HOCA HEMDE ABİYDİ

 
Yakupoğlu'nun kemençesi sustu 
Çevresinde birçok gence kemençe konusunda ilham kaynağı olan Muhammed Yakupoğlu'nu genç kemençeciler Muhammed Silik, Harun Kaplan, Sezer Küçük, Hakan Yıldırım, Davulcu Mustafa Yılmaz, Fırtına Muhammed de yalnız bırakmadılar. Genç kemençeciler, "Ondan çok şey öğrendik. Bize göre hem bir abi hem de bir hocaydı. Mekanı cennet olsun" dediler.

ŞEKER HASTALIĞI PEŞİNİ BIRAKMADI 

Uzun zaman şeker hastalığı ile mücadele eden Muhammed Yakupoğlu 52 yaşında evli ve iki çocuk babasıydı. Yakupoğlu Trabzon Tonya'  da toprağa verilmek üzere Türkiye' ye gönderildi. 

Muhabirce ailesi olarak merhum Muhammet Yakupoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. 

Muhabirce/MP/Mülheim An Der Ruhr